Effektiv rengöring av mattor

Vi är det enda företaget i norra Dalarna som har den i särklass bästa maskinen för matt/textiltvätt. Den har en avsevärt mycket torrare metod än alla andra föregångare, vilket gör att mattan mår mycket bättre än när mattan behandlas med en våt metod. Med denna metod torkar mattan på ca. en timma jämfört med våta metoder som behöver 48 timmar.


Maskinen har tre borstar som arbetar åt olika håll, detta gör att mattan reser sig igen och maskinen den borstar upp alla sand och lös smuts som finns i mattan. Tack vare att man duschar på ett tunt lager kem, så löser det även upp fläckar. Kemet kryper upp med hjälp av borstarna och lägger sig som kristaller på mattan som man sedan dammsuger upp. Din matta kan vara en av ditt företags dyraste och mest missbrukade tillgångar. Att skydda den tillgången kan inte bara spara pengar på lång sikt, utan det säger också mycket om din organisations karaktär.

Skicka offertförfrågan

Privatkund Företagskund

Vi tvättar mattorna
efter behov

Om det går för lång tid mellan rengöring av mattan så vi behöva rengöra mattan med den våtare metoden för att få upp all smuts. Barer som är utsatta för mycket vätskor kan det behövas den våta metoden med 48 timmar torktid.

Köp ett abonnemang hos oss, då tvättar vi hela mattan efter behov, minst två gånger per år plus att vi varje månad tar gångstråk och utsatta platser och då även håller efter fläckar och tuggummi.

Fläckar bör dock tas omgående innan de torkar in i mattan och har ni abonnemang hos oss så ser vi till att ni har grejer att behandla fläckarna. Joel, Bogdan och Anki är de ni träffar på som är ute och tvättar mattor.

Rengöring av
heltäckningsmatta

Ju längre lugg som en heltäckningsmatta har, desto mer arbete krävs det för att hålla den ren. Om en heltäckande matta skall hålla sig fräsch och tilltalande länge så måste du se till att vårda den väl. Noggrann och regelbunden dammsugning är givetvis viktig, men det är lika viktigt att göra en grundligare rengöring några gånger per år.

Vår mattvätt av heltäckningsmattor/textila golv utförs med så miljövänliga rengöringsprodukter och metoder som möjligt. Vi utför arbetet i din lokal/fastighet med miljövänliga metoder och produkter, på en dag, och vid en tid som passar dig.

Det bästa underhållet för mattor

Våra golvvårdare har stor kompetens och lång erfarenhet inom mattvätt och rengöring av heltäckningsmatta eller textila golv. När du behöver rengöring av heltäckningsmattor i din lokal eller din fastighet, så är vi det självklara valet. Ett samarbete med oss där vi tillsammans fixar det fyrstegsprogram som behövs för en matta, så kommer den hålla sig fräsch.

Förebyggande underhåll är det minst kostsamma men ändå viktigaste och effektiva sättet att skydda mattans utseende. Eftersom 80 % av smuts som jord och oljor sitter under skorna så är målet på denna nivå att begränsa mängden smuts som faktiskt kommer i kontakt med mattan.

Att införa avgångsmattor vid alla entréer och ingångar för att avlägsna smuts, fett och olja från skorna innan man kommer till själva mattan är viktigt för att förebygga och bevara mattan.

Skyddsmattor i områden där man vet att det är extra utsatt som tex vid en bar eller kaffebar eller kaffestation

Frekvent dammsugning av högtrafikerade områden kommer att ta bort 80-90 % av torr jordansamling. För att dammsugaren ska må bra och göra sitt jobb behöver även den kontrolleras, filter och påse ska ses över dagligen. Sätt ihop ett kit för fläckborttagning och fläckborttagning för omedelbar rengöring av spill och missfärgning som orsakats av olja, fett, vax, drycker och andra främmande ämnen. Det är bäst att behandla potentiella fläckar innan de hinner torka, så daglig visuell inspektion av den som dammsuger rekommederas.

Målet är att hålla mattan ren och bibehålla en konsekvent utseendenivå till lägsta möjliga kostnad. Det primära fokus är frekventa pållyft med låg fukthalt och avlägsnande av klibbiga rester som annars skulle fånga smuts i mattfibrerna.

  • Whittaker Smart Care®-systemet är nästa generations metod för effektivt underhållning av din matta.
  • Den nya Smart Care® TRIO ger 50 % mer borstning för att rengöra stora ytor 50 % snabbare.
  • Smart Care®-omrörarna bär CRYSTAL DRY®-lösningen djupt in i fibrerna, skrubbar varje tofs i flera riktningar medan du lyfter och öppnar luggen samtidigt.
  • Rengöringslösningen CRYSTAL DRY® kommer att helt kapsla in klibbig jord i klara polymerkristaller som är tillräckligt spröda för att lätt kunna dammsugas bort.

Med vårt abonnemang så gör vi rent mattan efter vintersäsong och efter sommarsäsong. Om ni ej har öppet sommartid så har ni ett halvårsabonnemang som inkluderar en djuprengöring.

OM OSS

Tangen Sälen

Tangen Sälen jobbar i flera led med att underlätta för såväl företag som privatpersoner med flexibla och kostnadseffektiva tjänster. Utrustning, maskinpark och produkter lever upp till dagens miljökrav och du får alltid ett professionellt och trevligt bemötande av oss.

Kontakta oss