Frågor & svar

Frågor & svar

Här under har vi samlat vanliga frågor som ni ställer till oss.
Hittar ni inte svaret ni söker kan ni skicka ett mail under Kontakt.

Vad kostar ett avresestäd?

Priset på avresestäd går efter hur många kvadratmeter stugan är på och för att kunna få ett exakt pris måste du veta hur stor stugan är. Kan du utnyttja RUT-avdrag, så avräknas halva priset. Generellt kan du räkna med från ca 1000kr upp till 3000kr beroende på storlek. Nyttjas RUT-avdrag halveras summan.

Hur långt innan måste jag boka ett avresestäd?

Så långt innan som möjligt, risken med att vänta är att vi kan bli fullbokade. Ska man åka söndag, boka senast torsdag för att vara säker.

Vad måste jag själv göra om jag bokat avresestäd?

Du tar reda på disken, har du startat diskmaskinen men den har inte hunnit blivit färdig så är det okej, vi plockar ur den. Du tar med dig soporna inkl pant och flaskor. Det är inte okej att använda skidförrådet som soptipp. Vi städar inte utsidan, så fimpar, flaskor och skräp på utsidan tar du hand om själv före avresa.

Vad kan jag förvänta mig av er om ni sköter om min stuga?

Inför säsong tittar vi över så att allt fungerar. Värme, varmvatten, tv, diskmaskin m.m. Under säsong blir det felavhjälpning och snöröjning inför ankomst. Händer det något som kräver elektriker eller rörmokare så tar vi in entreprenör i samråd med dig. Efter säsongen så ”stänger vi ned” stugan. Sänker värme, stänger av vatten o.s.v.

Om det kommer snö, kan ni skotta då eller skottar ni bara om vi själva kontaktar er?

Det beror på vad vi kommer överens om, men självklart så kan vi åka och skotta varje gång det kommer snö om ni så önskar det.

Hur funkar RUT-avdrag?

Begreppet RUT-avdrag används för att beskriva att du har möjligheten att göra skatteavdrag för husarbete. Exempel på tjänster är städning och trädgårdsarbete. Avdraget är personligt och innebär att du exempelvis inte måste äga en stuga för att kunna göra avdrag på arbetskostnaden. Vi på TangenSälen gör avdraget åt dig. Läs gärna mer på skatteverket.se för att se om du har möjlighet att göra RUT-avdrag.

Om jag vill hyra in personal, hur nära inpå kan jag göra det?

Det är svårt att säga beroende på vad det är för för bransch och om personalen redan är uthyrd någon annanstans. Det finns inte obegränsat med personal. Har vi någon som matchar det ni söker så är det klart vi kommer. Oftast löser vi det, är det samma dag så kan det gå och ibland inte. Bytesdagarna torsdag och söndag är vi som oftast fulltecknade.

Var hittar jag specialkompetens?

Med vårt breda kontaktnät brukar vi kunna lösa de flesta arbetsuppgifter inom personaluthyrning. Kontakta oss via mail eller telefon för specialkompetenser som inte specificerats i våra branscher.